Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je Srbija na korak od postizanja trogodišnjeg aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

 Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u, rekao da će 2015. godina biti lakša od 2014. a da će biti teška zbog toga što ćemo tada morati da preduzmemo sve najteže mere kako bi se u 2016. videli prvi rezultati reformi.

 

Premijer je istakao da je Srbija na korak od postizanja trogodišnjeg aranžamana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

 

"Mi imamo plan, imamo program koji priznaje MMF, Svetska banka, EBRD i prema njihovim konzervativnim procenama, imaćemo rast od 1,5 do dva odsto u 2016. godini", rekao je premijer i dodao da je njegova procena da će to biti i više, jer međunarodna institucija u svojim procenama nije uzela u obzir rešavanje problema Železare u Smesderevu, Azotare, FAPa, Beograda na vodi...

 

"Moja je procena da će rast ići više od toga, jer oni nisu uračunali 'Železnicu', FAP, topionicu u Boru", kaže premijer. 


Premijer je rekao da je država posle samo šest meseci uspela da napravi dugoročan plan za budućnost, za promenu života u zemlji, jer je "red da zasadimo drvo u čijoj senci nećemo da ležimo mi, nego naša deca".